Traductor

Navega

Historia de la Castanyada

CASTANYADA 2012


La tardor és aquí i la millor mostra és la castanyada, una festa molt popular a Catalunya, igual que pels anglosaxons ho és Halloween. Jo sempre menjo les castanyes amb la típica "paperina", és a dir, el paper de diari que envolta les castanyes i que et calenta les mans.

Imatge del gran Aleix Saló, del qual he parlat en altres posts del meu blog.



És normal en aquesta festivitat veure noies disfressades de castanyera i venent el seu producte al carrer (tot i que a les pastisseries també ho venen). Aquí penjo una imatge amb la típica castanyera. Recordo que quan anava al col.legi sempre ho celebravem al pati, i veies com el fum s'enlairava i la gent estava feliç i contenta esperant la seva paperina. Quins records...
Imatge d'internet on surt la típica castanyera.

Ara aquí tambe se celebra Halloween, però m'agradaria que una festa tan familiar i bonica com la castanyada no es perdés.

Segons el que he investigat, aquesta festa del menjar (es mengen castanyes, panellets, boniatos i per veure moscatell) estava destinada a la vigilia de tots sants (tots els morts). La gent com es quedava desperta fins tard o tota la nit per ajudar al que repica les campanes, necessitava menjar productes amb gran quantitat calórica per no defagir, i es clar, que millor que fruits secs i pastes.

Ara faig una mostra dels productes típics de la festa.

Moscatell per als més grans.
Els panellets, ho més bo que hi ha en aquesta festa XD
Castanyes.

Espero que us ho passeu molt bé!




No hay comentarios:

Publicar un comentario